woensdag, september 22, 2021

Belangrijk om te weten voordat je aan relatietherapie begint.

Veel stellen die in relatietherapie gaan doen dit pas naar jaren van problemen. Zie zien relatietherapie echt als laatste oplossing voor het probleem. Ze hebben meeste de instelling, een relatie hoort toch van zelf te gaan? Toch is dat zeker niet altijd zo.

In de praktijk zien we vaak dat mensen veel aan een relatie therapeut hebben. Helaas wordt er toch nog te weinig gebruik van gemaakt en meestal ook te laat.

Je kunt relatietherapie zien als een toolbox met psychologische instrumenten en technieken om uiteenlopende relatieproblemen:

inzichtelijk, concreet en meetbaar te maken zodat je er samen – onder begeleiding van een relatietherapeut – praktisch en strategisch aan kunt werken.

Dit klinkt voor de gemiddelde lezer trouwens vast droog en onromantisch. En dat brengt ons direct bij het grootste misverstand over liefdesrelaties: β€œde liefde moet vanzelf gaan, anders gaat dat ten koste van de magie en de romantiek.” Het romantische idee dat de liefde altijd moet vlammen, saboteert relaties die in de praktijk prima werken.

Vaak begint een relatietherapie-traject met het helder maken van het probleem. De relatietherapeut weet logischerwijs niet precies wat er aan de hand is, dus je moet sowieso verwoorden wat er speelt. Dat is vaak nog knap lastig. Met behulp van stevig doorvragen, registratieopdrachten (turf de komende week eens hoe vaak het probleem speelt) en vragenlijsten breng je samen met je partner in kaart wat er nu eigenlijk aan de hand is.

Must Read

Twintigplus met een stralende lach

Je kent het wel: vroeger was je als puber te eigenwijs om je beugel goed te dragen en om je tanden goed te poetsen....

Welke kit gebruiken voor je keuken?

Siliconenkit kan gebruikt worden om verbindingen af te werken en om voegen en naden op te vullen. Tevens is het ook een kit wat...

Een app ontwikkelen voor IOS.

Tegenwoordig is het een hot item, Apple. De app-markt verandert en verschuift voortdurend en de succesverhalen zijn groot genoeg om ieders aandacht te trekken....