maandag, februari 6, 2023

Een app ontwikkelen voor IOS.

Tegenwoordig is het een hot item, Apple. De app-markt verandert en verschuift voortdurend en de succesverhalen zijn groot genoeg om ieders aandacht te trekken. Denk je dat je het volgende grote idee hebt voor een iPhone-app? Het klinkt misschien makkelijker dan het is. Hoewel je wat codering moet leren, kan je tegenwoordig ook apps laten ontwikkelen uitbesteden.

Het maken van een app kost tijd, leren en geduld, maar misschien kun je de volgende Flappy Bird maken! In deze blog zal ik uitleggen hoe je een app ontwikkeld voor IOS.

Download en installeer Xcode. Xcode is de ontwikkelomgeving waarin alle iPhone-apps zijn gemaakt. Xcode is gratis verkrijgbaar bij Apple, maar vereist dat OS X 10.8 of hoger wordt geïnstalleerd. Er is geen officiële manier om Xcode op een Windows- of Linux-pc uit te voeren. Dit betekent dat als je een iPhone-app wilt ontwikkelen maar geen Mac hebt, je deze eerst zal moeten aanschaffen. Er bestaat een mogelijkheid om op virtuele machines IOS na te bootsen, maar dat werkt niet altijd even goed.

Om iOS 8-apps te ontwikkelen, heb je Xcode 6.0.1 en de iOS 8 SDK nodig, die beide verkrijgbaar zijn bij Apple. De iOS 8 SDK bevat een aanzienlijk aantal nieuwe API’s waarmee je allerlei nieuwe app-ervaringen kunt creëren, waaronder iCloud-integratie en Touch ID.

Om iOS 10-apps te ontwikkelen, heb je Xcode 8 en de iOS 10 SDK nodig, ook verkrijgbaar bij Apple. Er zijn aanzienlijke veranderingen in de Swift-taal en de SDK in deze versie van Xcode waarvan u op de hoogte wilt zijn.

Must Read

Op zoek naar leuke persoonlijke cadeaus?

Wie zijn of haar partner eens wil verrassen kan dat het beste doen met een persoonlijk cadeau. Zo’n cadeau wordt doorgaans bijzonder gewaardeerd, vooral...

Ik heb ADD, en nu?

Wat is ADD eigenlijk? ADD staat voor Attention Deficit Disorder. Het is een aandoening die ervoor zorgt dat je moeite hebt met je aandacht...

Hoeveel geld ben je circa kwijt aan een goede set hardloopkleding?

Als je eenmaal het besluit genomen hebt, om te gaan hardlopen dan komt het moment dat je leuke hardloopkleding mag gaan uitzoeken. Het uitzoeken...