dinsdag, september 21, 2021

Twintigplus met een stralende lach

Je kent het wel: vroeger was je als puber te eigenwijs om je beugel goed te dragen en om je tanden goed te poetsen. Rond je twintigste ga je serieus achter de meiden aan, maar ben je telkens onzeker over je tanden. Je durft vrouwen niet aan te spreken en niet te lachen, omdat je je schaamt voor je tanden. Klinkt dit je bekend in de oren? Dan ben je niet de enigste, want een onderzoek onder jongeren in Enschede wijst uit dat meer dan 40% zich schaamt voor zijn of haar tanden. In dit artikel ga ik in op de cijfers van dit rapport en draag ik je ook een aantal oplossingen aan.

Kevin: Had ik maar naar mijn ouders geluisterd

Kevin had vroeger erg scheve tanden en werd door zijn tandarts geadviseerd om een beugel te nemen. Echter voelde hij zich als puber te stoer om met een slotjesbeugel te lopen en heeft hij dit advies dus nooit opgevolgd. Ondanks het aandringen van zijn ouders kwam er geen beugel met als resultaat dat die nu bijna niet durft te lachen. Zijn tanden staan nog steeds behoorlijk scheef en hij is nu met een orthodontist in Enschede aan het kijken of zijn tanden nog te corrigeren zijn met een onzichtbare beugel. Kevin heeft deze orthodontist gevonden door te zoeken op Invisalign Enschede.

Pieter: Door het roken en drinken van zwarte koffie is mijn glazuur aangetast

Pieter is de student zoals je hem kent: hij dronk liters koffie en daarnaast rookte die nog heerlijk een sigaretje. Hij is bang voor de tandarts en schoof daarom telkens de tandartsafspraak voor zich uit. Totdat hij last kreeg van een kies en vanwege de pijn dus wel moest gaan. Eenmaal in de stoel kreeg hij een minder leuke mededeling: zijn poetsgedrag was ver onder de maat en zijn tandglazuur was zodanig aangepast dat de bruine aanslag bijna niet meer kon worden verwijderd. De tandarts gaf mee dat hij zijn rook en koffiedrink-gedrag drastisch moest aanpassen voordat er enige verbetering mogelijk was. Pieter besloot per direct om te stoppen met roken en dronk na elke bak koffie meteen een glas water om de koffie mee weg te spoelen. Na 9 maanden goed gedrag kon hij kan dan eindelijk zijn tanden bleken in Enschede, omdat de gezondheid van zijn tanden en tandvlees aanzienlijk is verbeterd.

Positieve trends

Gelukkig zijn er dankzij het door ontwikkelen van behandelmethodes steeds betere resultaten te behalen en worden de behandelingen steeds minder ingrijpend. Veel volwassenen kunnen dankzij de onzichtbare beugel hun tanden laten corrigeren zonder dat ze voor gek lopen met een slotjesbeugel. Daarnaast kunnen veel tandartsen aangedane bruine tanden makkelijk en een stuk voordeliger benadelen van vroeger.

Must Read

Twintigplus met een stralende lach

Je kent het wel: vroeger was je als puber te eigenwijs om je beugel goed te dragen en om je tanden goed te poetsen....

Welke kit gebruiken voor je keuken?

Siliconenkit kan gebruikt worden om verbindingen af te werken en om voegen en naden op te vullen. Tevens is het ook een kit wat...

Een app ontwikkelen voor IOS.

Tegenwoordig is het een hot item, Apple. De app-markt verandert en verschuift voortdurend en de succesverhalen zijn groot genoeg om ieders aandacht te trekken....