woensdag, september 22, 2021

Welke kit gebruiken voor je keuken?

Siliconenkit kan gebruikt worden om verbindingen af te werken en om voegen en naden op te vullen. Tevens is het ook een kit wat je goed kan gebruiken om vocht tegen te houden. Deze kit is elastisch en verkrijgbaar in tubes en kokers, met een koker kan je ongeveer 12 meter voegen met een dikte van 5mm. Deze kitsoort zie je ook vaak terug bij keukens op maat.

Er zijn verschillende soorten siliconenkit, voor de meeste klussen kan je universele siliconenkit gebruiken. Kit voor in de badkamer of in andere natte ruimtes kan je het best schimmeldodende kit gebruiken. Deze kit zorgt er voor dat de voegen in de loop van de tijd niet zwart zullen worden. Let wel op, er zijn overschilderbare en niet overschilderbare siliconenkit op de markt.

De meeste kitsoorten zijn verkrijgbaar in zwart, bruin, grijs, wit of transparante kleur. Je kan dus de kleur kiezen welke het best bij de ondergrond past. Op de verpakking van de kit staat vermeld of de kit overschilderbaar is of niet. Let wel op als je siliconen kit schilder is de verf niet elastisch. Het kan dus gebeuren dat de verf in de loop van tijd scheuren vertoont omdat deze niet elastisch is.

Zorg ook dat de ondergrond goed schoon is. Dit doe je door met een driehoekige schraper of een mes eerst de ondergrond egaal te maken. Reinig de ondergrond daarna met een kwastje of stofzuiger zodat je al het stof en gruis ook hebt verwijderd. Ontvet daarna de ondergrond met spiritus of een andere vet oplosser.

 

Must Read

Twintigplus met een stralende lach

Je kent het wel: vroeger was je als puber te eigenwijs om je beugel goed te dragen en om je tanden goed te poetsen....

Welke kit gebruiken voor je keuken?

Siliconenkit kan gebruikt worden om verbindingen af te werken en om voegen en naden op te vullen. Tevens is het ook een kit wat...

Een app ontwikkelen voor IOS.

Tegenwoordig is het een hot item, Apple. De app-markt verandert en verschuift voortdurend en de succesverhalen zijn groot genoeg om ieders aandacht te trekken....